*DixXon- Tv, film & mycket mer...*

Alla inlägg under mars 2010

Av Sofia - 31 mars 2010 01:08

Nu ska ja gå tillbaka till sängen och se om det finns nåt att se på tv... Har precis klämt i mig en ny bakt fralla med :) Onyttigt men underbart gott!


Hörs imorn ;) Sov gott...

Av Sofia - 31 mars 2010 01:06

Ja nu har ja äntligen sett rädda willy filmerna, eller blev 2:an och 3:an. Tycker dom e så mysiga. Älskade ju dessa filmer när ja va yngre och det gör ja än. En liten nostalgi tripp :)


Av Sofia - 31 mars 2010 01:03

Gud va ja älskar denna filmen, en av de bättre drama filmer jag sett. Skådespelarna gör ett otroligt bra jobb, Julia Roberts, Ed Harris och Susan Saradon. En riktig tjejfilm, sorgliga delar fast ändå inte så man gråter massa. Precis lagom av allt...


Ett måste att ha sett!


Betyg: ****+


Av Sofia - 30 mars 2010 18:39

Frallorna blev jätte bra... Ja hatar egentligen att baka förut kom ja på, i alla fall när det e kladdigt fast när det e kalrt känns det ju väldigt bra :)


Receptet:

75 g jäst

50 g smält smör

5 dl vatten

1/2 msk salt

1 msk socker

10 dl vetemjäl

2 dl rågmjöl


(oliver och linfrön)


Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i vatten tills det är ungefär 37 grader. När jästen smält så häll i socker och salt. Rör runt lite försiktigt och blanda sedan i resten av vattnet. Blanda i lite och lite mjöl. Vill man ha hela vita bullar så ta bara vetemjäl, vill du ha mörkare så ta i mer rågmjöl. Knåda degen i ungefär 5 min. Vill du ha i nåt extra (ja hade linfrän och hackad oliver) så får du ha det nu. Knåda i detta med så det blandas bra.


Dela så det blir ungefär 20 lika stora bitar, rulla dom till frallor och lägg på plåten. Sätt på ugnen på 250 grader. Jäs i 15 min. Ställ sedan in frallorna på 7-8 min.


Klart 






Av Sofia - 30 mars 2010 17:59

Japp nu e frallorna i ugnen :) Ja gjorde en sats halv grov och en grov så får ja ser hur det blir. I en hade ja olivbitar med, det e ju sååå gott med olivet i bröd :) Så e det bara att vänta. Lägger upp bilder och recept.... om det blir bra  

Av Sofia - 30 mars 2010 16:53

Försöker hitta några goda frallor som ja kan baka men finns ju hur många som helst att välja på... Tips nån?? Enkel och goda gärna :)

Av Sofia - 30 mars 2010 16:37

Igår hörde ja en tjej som sa att hon inte tyckte om mr.bean, hur kan man låta bli att gilla honom. Jag skrattar nästan bara ja ser honom. Ja såg alltid på honom med pappa, den tiden som var bra med honom.


Gillar ni Bean?


     

Av Sofia - 30 mars 2010 16:34

Igår fick ja nån form av ångest attack... kan få det ibland och det kan vara riktigt obehagligt! Alla tankar som strömmar igenom hjärnan e negativa och tårarna kan börja rinna utan att ja vet varför. Riktigt obehgligt att dte bara kan komma över en så utan en egentlig orsak... :(

Ovido - Quiz & Flashcards